Usterki mogą być drobne, istotne albo stwarzające zagrożenie. Przy tych ostatnich nie ma przebacz - diagnosta zabierze nam dowód rejestracyjny. W stacjach kontroli pojazdów zmiany. Stan techniczny samochodów jest sprawdzany według przepisów nowego rozporządzenia. Ma ono zalety, ale pozwala też na sporą uznaniowość diagnosty.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, ciekawe info, byl tez na ten temat ostatnio artukuł w Motorze lub Auto Świecie. Najciekawsze jak dla mnie było na końcu - że będą podwyżki opłat za przegląd. Mam 3 samochody, więc kwota zaczyna się liczyć
Ciekawi mnie zapis o przyczepie do 750kg, bo do tej pory to byl bezterminowy termin przegladu, chyba ze chodzi o 1-wszy.
A z drugiej strony. Wydajcie jeszcze wiecej pozwolen na otwarcie stacji, to bedzie trzeba jeszcze troche podniesc ceny, bo sredni wplyw do kasy kazdej stacji w skali roku jest dosc sredni, biorac pod uwage preglady, homologacje sprzetu, lokal, ludzie
nadal czekam na to kiedy w końcu będzie centralny system i diagnosta będzie wpisywał przebieg przy rejestracji pojazdu. A tak to tylko kasa kasa a nic od siebie.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Na początku pewnie będą się czepiac byle czego, żeby wykazać jacy to są zarobieni , a taka głupia rzecz jak ustawianie świateł olewają, codziennie mozna spotkac tępaków ze swiatłami w kosmos :evil:
dla mnie to nic się nie zmieniło
tyle że byłem 5min przed zamknięciem i nikogo nie było
pan pojawił się o 14.00 i mówi że już nieczynne
ale dał się namówić i nawet przyłożył się do roboty
olał amorki, gaśnice z trójkątem i apteczkę (ale zapytał się czy jest na stanie) oraz sygnał dźwiękowy :szeroki_usmiech
nawet ustawienie świateł sprawdził :shock:
Komentarz